15 listopada 2019 r. w naszej szkole odbyła się kolejna edycja konkursu „Najlepszy w zawodzie kucharz”. Tematem tegorocznych zmagań było: „Danie główne z udziałem warzywa kapustnego”. Uczestnicy mieli za zadanie przygotowanie dwóch porcji dania zasadniczego w czasie 90 minut. Ocenie podlegało przygotowanie stanowiska pracy, zużycie surowca, czystość pracy i jej profesjonalizm, wygląd stanowiska pracy, a także wygląd i aranżacja potrawy, dobór składników oraz smak. Uczniowie wykazali się dużą kreatywnością i fantazją. Zwycięzcami zostali:
I miejsce – Jakub Kafka (3HG)
II miejsce – Karolina Obracaj (3HG)
III miejsce –Jakub Adamek (1KSP)
Uczniowie wykazali się pomysłowością i kreatywnością.
Ogromne podziękowania kierujemy do wspaniałego kucharza Jakuba Pustówki, który oceniał zmagania naszych młodych kucharzy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
organizatorzy: Katarzyna Kimszal, Grażyna Ramisz