Wyniki konkursu

Pracujemy na tym, aby zachęcać uczniów szkół podstawowych do kontynuowania dalszej nauki w szkole, która oprócz matury przygotuje do wykonywania danego zawodu. Temu służy corocznie organizowany konkurs "Kulinarne Pasje". Jest on skierowany do uczniów klas 7 i 8 szkół podstawowych. W tym roku cieszył się on ogromnym zainteresowaniem, wpłynęło 32 prace konkursowe.

Celem konkursu było:

  • rozbudzenie w uczniach kreatywności,

  • pomysłowości oraz własnej inicjatywy przy sporządzaniu słodkich deserów.

Prace oceniano pod kątem:

  • wyglądu

  • doboru składników

  • aranżacji

  • pomysłowości i kreatywności

Jury konkursu, złożone z nauczycieli Komisji Przedmiotów Gastronomicznych zadecydowało, że nagrody dostaną:

1. miejsce Zofia Pastucha – Smok, Varvara Hrama , uczennice Zespołu Szklono - Przedszkolnego w Międzyrzeczu za deser „Witaminowa słodycz”

2. miejsce Natalia Wróblewska, uczennica Szkoły podstawowej w Ustroniu za Pistacjowe semifreddo

3. miejsce Piotr Kaczmarzyk, uczeń - Klimatycznej Szkoły Podstawowej nr 2 w Ustroniu – Tort „Borówka i Malina”

wyróżnienia otrzymują:

Cibor Beata, Natalia Omorczyk, uczennica Szkoły Podstawowej w Górkach Wielkich, za deser „Mango pychotka – prosta i słodka”

Oliwia Stokłosa, uczennica Zespół Szkolno - Przedszkolny w Międzyrzeczu, za deser Babeczki z owocami.

Maja Procner, Zosia Kamieniorz , uczennice SP 2 w Ustroniu - „Słodkość nie zna granic”

Dziękujemy wszystkim za tak liczny udział i życzymy wielu sukcesów kulinarnych!

Anna Petřek

Copyrights 2020 By ZSEG Created By StronyDlafirm.eu